Voorbeeld zwarte rolluiken voor appartement

Kosten rolluiken

Heeft u al offertes aangevraagd of bent u dit van plan? We kunnen u alvast verklappen wat zoal de gemiddelde prijzen voor nieuwe rolluiken zijn als u deze bij een Nederlandse leverancier wilt kopen.

Totaalprijs

Het zijn vooral 1) de afmetingen, 2) het soort materiaal, 3) de bediening en 4) de montage die de prijs van uw nieuwe rolluiken zullen bepalen.

  • De afmetingen: hoe groter het rolluik, hoe hoger de prijs. De prijs per m2 zal echter naar beneden gaan als u een grotere bestelling plaatst. Dat komt doordat de leverancier dan efficiënter te werk kan gaan.
  • Het materiaal: de meest gangbare materialen voor rolluiken zijn kunststof en aluminium. Kunststof is de goedkoopste en meest gekozen optie, maar wordt afgeraden als het een groot rolluik betreft. Het is onderhoudsarm, kan geleverd worden in een verscheidenheid aan kleuren en isoleert goed. Aluminium is duurder, maar wordt vaak om esthetische redenen gekozen. Daarnaast is het sterker en biedt het dus betere bescherming, vooral bij grotere afmetingen.
  • De bediening: er zijn rolluiken die u handmatig bedient, elektrische rolluiken en rolluiken die u op afstand kunt bedienen. Deze laatste zijn het duurste, maar wel het meest gebruikersvriendelijk. Handmatige rolluiken gaan minder snel defect omdat ze geen elektriciteit nodig hebben en geen motor bevatten. Voor mindervaliden, bij zeer regelmatig gebruik of in het geval van grote rolluiken is het beter om elektrische rolluiken te kiezen. Ook zijn er situaties, bijvoorbeeld als het rolluik moeilijk te bereiken is (denk aan een garagedeur vanuit de auto), om voor een op afstand bedienbaar exemplaar te kiezen.
  • De montage: u kunt de montage zelf doen of uitbesteden. In het geval van een nieuwbouwwoning, kunt u er ook voor kiezen om inbouwrolluiken te laten plaatsen. Deze worden dan volledig in de muur verwerkt. Bij bestaande bouw gaat men altijd wel voor opbouw- of voorzetrolluiken.

In de volgende tabel staan de diverse kosten voor rolluiken voor u opgesomd.

Onderdeel Prijs Uitleg
Rolluik €100 / €300 / €550 euro 1 m2 / 2 m2 / 3 m2 van kunststof. Aluminium is 40% duurder
Bediening €30 / €275 euro Handmatig of elektrisch
Montage €85 tot €275 euro Hoe groter het rolluik en ingewikkelder de montage, hoe hoger de prijs
Totaal €215 tot €1100 euro

Voorbeelden prijs per m2

In de volgende tabel treft u enkele prijsvoorbeeld aan met de bijbehorende prijzen (voor 1 m2 rolluik).

Goedkoopste optie Gemiddeld Duurste optie
Kunststof rolluik €100 Aluminium rolluik €140 Aluminium rolluik + extra inbraakbeveiliging (dikker) €250
Handmatige bediening €30 Elektrische bediening €150 Afstandsbediening: €275
Zelf monteren €0 Montage uitbesteden €125 Montage uitbesteden €200
Totaal: €130 Totaal: €415 Totaal: €725

Exacte kosten voor uw nieuwe rolluiken weten? Begin nu met het invullen van uw postcode.

 

Ja, stuur mij max. 5 aanbiedingen!